Dodik: Nema nametanja zabrane negiranja genocida u Srebrenici jer se to nije desilo. To je zabluda i podvala!

Dodik upravo u ovim trenucima se obraća novinarima u Istočnom Sarajevu, a većinu svog govora je posvetio dominantnom “napadu” na Inzka, koji je na Vijeću sigurnosti UN-a iznio teške optužbe na Dodika, ali i na SDA i HDZ rekavši da u najvećoj mjeri blokiraju BiH.

“Indikativno je što se održava sjednica UN-a. Neki veliki pokušavaju skinuti problem Kosova, a oni održavaju BiH koja odavno nije problem međunarodne politike. U aneksu je jasno navedeno da visoki predstavnik upozorava, sugeriše i ništa više. Sve vrijeme njegovo ponašanje je bilo nezakonito”, naveo je Dodik pa nastavio demolirati Inzka:

“Vršio je nedozvoljeni pritisak na institucije. Visoki predstavnik se često petlja u nešto gdje nema nadležnosti. Iznio je jučer niz netačnih tvrdnji na sjednici UN-a. Sve je ovo međunarodni kriminal pod pokroviteljstvom visokog predstavnika. On nije zadužen za evropske integracije BiH. On i dalje nastavlja da krši svoja prava i da se petlja u ono što ne treba. On je isključivo nadležan za Dejtonski sporazum. Lažno je predstavio stanje u BiH. On je masovno obmanio sve one koji upravljaju jednom međunarodnom organizacijom. Mnoge stvari nisu tačne i graniče sa laži. On nastavlja da locira RS kao glavni problem”, dodaje Dodik.

Milorad se dodakao i genocida koji se desio u Srebrenici: 

“Odbacit ćemo svaki njegov pokušaj da nametne bilo kakva bonska ovlaštenja. Neprihvatljivo je ono što je rekao da će iduće godine nametnuti odluku o zabrani negiranja genocia u Srebrenici. Genocid se nije desio. To se neće poštovati. On to ne može uraditi, to je zabluda i podvala. Pozivam RS da se tome suprostavi. U Srebrenici se nije dogodio genocid”, naglasio je Dodik.

Također, dodaje kako je visoki predstavnik ostao ovdje da brani svoj kriminal. Ističe i da se Inzko predstavlja i kao portparol bošnjačke strane.

Zaključio je kako je i njegovo vrijeme prošlo te da njegov govor više niko za ozbiljno ne uzima.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare