fbpx
Home Ekonomija BiH Dijelovi za Ferrari prave se u Zenici

Dijelovi za Ferrari prave se u Zenici

I pored toga što Bosnu i Hercegovinu svakodnevno napuštaju sposobni kadrovi, pametnih i ljudi koji idejama znaju oduševiti svijet, još imamo. To su nedavno dokazali i uposlenici jedne zeničke kompanije čije je projektno rješenje otkupljeno za proizvodnju dijelova koje koriste Ferari i Maserati.

Svojevrsno priznanje za ovaj projekt je i ocjena stručnjaka, prema kojoj je uređaj proizveden u Zenici jedan od najznačajnijih doprinosa razvoju svjetske autoindustrije u ovom desetljeću.

U ovom postrojenju u Zenici napravljen je uređaj za proizvodnju reduktivnih atmosfera, koji se koristi u autoindustriji. To rješenje zeničke kompanije TPS, zahvaljujući slovenačkom projektu, prihvatila je čuvena tvornica alata Union Zreče, koja ga koristi za proizvodnju dijelova za Ferari i Maserati.

Izradi projektnog rješenja, a potom i samog uređaja za proizvodnju reduktivnih atmosfera prethodile su godine istraživačkog rada. U sve je bio uključen veliki broj stručnjaka, ali i radnika koji su tu ideju pretvorili u realnost.

Također je značajno spomenuti da će TPS do kraja godine u Zenici završiti projekat izgradnje i opremanja novog proizvodnog objekta. U okviru toga bit će otvoreno i stotinjak novih radnih mjesta.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare