ŽELJANA ZOVKO, ” KOLINDA ZA HERCEGOVCE” Zna li europarlamentarka ZOVKO da je MATU BOBANA.smiienio “Otac Domovine” FRANJO TUĐMAN?!

Željana Zovko, hrvatska zastupnica u Evropskom parlamentu, nije propustila priliku da se oglasi u povodu obljetnice tzv. “Herceg Bosne”, pardržavne tvorevine koju je, uz posredovanje Sjedinjenih Američkih Država, potpisao i potvrdio i tadašnji državni vrh Hrvatske, kao i politički predstavnici bosanskohercegovačkih Hrvata.

Ratnog lidera te paradržavne tvorevine Matu Bobana, kojeg se ovih dana slavi kao “državnika” smijenio je i trajno uklonio iz politike (i Bosne i Hercegovine) odmah nakon Washingtonskog sporazuma i formiranja Federacije BiH, hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

Manje-više svi dužnosnici “Herceg Bosne”, premijer, ministri odbrane i policije, vojni zapovjednici… osuđeni su u Haagu za ratne zločine i članstvo u Udruženom zločinačkom poduhvatu.

Ništa od toga nije pokolebalo europarlamenarku Željanu Zovko, da na društvenim mrežama napiše patetičan twit: “Vođeni nemjerljivim domoljubljem i ponosom obilježavamo 26.godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosna, kamena-temeljca odbrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH.”

Inače, u vrijeme osnivanja “legitimne” (o legalnosti i zakonitosti “Herceg Bosne”, svoje je rekao Međunarodni sud za ratne zločine u Haagu) paradržave, domoljubna, vječito nasmijana europarlamentarka nije nazočila “postavljanju kamena-emeljca”: ljubav prema “Herceg Bosni” i rodnim Grudama ju je odvelo u London, gdje je cijeli rat marljivo studirala na “London North” fakultetu i stekla diplomu profesorice francuskog jezika.

(S.B.)

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare