Niti su ovo devedesete, niti sam ja Poplašen, prestanite brukati svoju zemlju, odgovorio je ministar Nešić Schmidtu

Foto: arhiva

Ministar Nešić je odgovorio na Schmidtovo gostovanje u emisiji Telering, ističući da je sreća visokog predstavnika, koji se naziva migrantom, van fokusa njegovih briga. Umesto toga, ministar naglašava svoju odanost očuvanju ustavnog poretka, a ne sreće gospodina Šmita. Nešić izražava žaljenje što se Šmit ne oseća srećnim zbog njegovih izjava, ali ističe da je njegova dužnost kao ministra zaštita ustavnog poretka koji vidi ugroženim.

Ministar Nešić odbacuje Schmidtov zahtev da bude zahvalan što podržava transformaciju BiH u protektorat, navodeći da je to suprotno Povelji UN. Podseća na članove Povelje koji zabranjuju mešanje u unutrašnje pitanje država i ističe da Schmidt nema problem sa njim, već sa Dejtonom. Minister dodaje da je njegova odgovornost reagovati na lažno predstavljanje i dovesti javnost u zabunu, naglašavajući da nije BiH iz devedesetih i da je on ministar suverene zemlje.

Na kraju, Nešić poručuje Šmitu da je on ministar suverene zemlje, dok je Šmit samo stranac, te apeluje da prestane s pretnjama i da ne blati svoju zemlju.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare