Načelnik Kaknja očitao lekciju ‘profiterima’: Teško vrijeme je pokazalo ko je čovjek

Početkom prošle godine, od pojave i širenja koronavirusa u svijetu, građani u cijelom svijetu pa i Bosni i Hercegovini masovno su hrlili u trgovačke centre kako bi kupili, uglavnom, brašno i toalet papir.

U strahu od nepoznatog, svi su željeli najbolje za sebe i svoje ukućane. Ipak, postoje i oni koji su htjeli mnogo više, zaraditi na tuđoj muci te profitirati u vrijeme krize. Kupovali su više nego što im treba te tako uskraćivali mogućnost pojedinim mogućnost da kupe i jednu vreću brašna.

Mirnes Bajtarević, načelnik općine Kakanj, povodom Dana općine Kakanj i Dana Armije R BiH je uputio nekoliko zanimljivih i poučnih poruka u kojima se u jednoj od njih između ostalog dotakao i onih koji su su pokušali profitirati na tuđoj muci.

Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

– Posebno čestitam i posebno pozdravljam svaku plemenitu i dobru dušu koja prošle godine ne stade u red za brašno kako bi kupila vreću brašna koja joj u tim momentima nije bila nužna. Nadam se da su izvukli pouku svi oni su stali u taj red da kupe petu, devetu ili petnaestu vreću i koji su gomilali brašno, dok neko nije uspijevao kupiti niti jednu vreću. Ovo teško vrijeme je pokazalo da nam valja svima još puno raditi na planu razvoja i jačanja solidarnosti. Ovo teško vrijeme je pokazalo ko je čovjek, a kome još treba, nadugo i naširoko, objašnjavati šta je smisao čovjekovog postojanja na ovom prolaznom svijetu.

Nema poruka za prikaz