Konaković se susreo sa Erdoganom u Turskoj?

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i Pravda, u višednevnoj je posjeti Republici Turskoj, saznaje Senzor.

Posjetu je iskoristio za susret sa visokim zvaničnicima, političkim ličnostima, biznismenima i istaknutim turskim intelektualcima. Također se susreo i sa više poznatih naturaliziranih Bošnjaka, koji su na istaknutim pozicijama, kako u politici, tako i biznisu i akademskoj zajednici.

Kruna pomenute posjete bio je susret s predsjednikom Republike Turske, Recepom Tayyipom Erdoganom. Prema navodima našeg pouzdanog izvora, predsjednik Erdogan je u potrazi za novim sagovornikom ispred Bošnjaka te partnerom u BiH. Upravo u Konakoviću vidi zamjenu Bakiru Izetbegoviću sa kojim već duže vrijeme nema (zvanične) komunikacije. Izetbegović je, navodno, žustro reagovao te telefonskim pozivom upozorio Erdogana da ukoliko predsjednik Republike Turske uzme Konakovića za partnera, može zaboravit’ na njega. Očigledno mu se ne sviđa uloga rezerve na klupi.

Čini se da zvaničnici Republike Turske vjeruju da bi se sa promjenom partnera u BiH, odnos dvije zemlje mogao dići na veći nivo, te ubrzati proces investiranja u našu domovinu.

S obzirom da se radilo o tajnom sastanku, još uvijek nemamo detalje istog. Čim dobijemo novosti, upoznaćemo javnost sa istima.

Sastanku su, pored pomenutih, prisustovali i Enver Hadžiahmetović (kantonalni ministar za izgradnju i ekologiju), Elvedin Okerić (predsjednik parlamenta KS), Nermin Muzur (načelnik Ilidže), Mahir Hodžić (predstavnik NiP-a za Tursku).

Nema poruka za prikaz