Narodno pozorište: Koncert povodom Dana državnosti BiH

U organizaciji Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Javne ustanove Sarajevska filharmonija održaće se Koncert u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 19. novembra 2020. godine, u Narodnom pozorištu Sarajevo, sa početkom u 20.00 sati.


U programu učestvuju orkestar Sarajevske filhramonije i solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo pod dirigentskom palicom maestra Darija Vučića.

Organizaciju Koncerta u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine ispred Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića potpisuje savjetnik Amel Suljović.

“Pored Koncerta u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine koji nam predstoji, uspjeli smo sa našim partnerima realizirati nekoliko značajnih projekata od kojih bih izdvojio Koncert posvećen najmlađoj srebreničkoj žrtvi, malenoj Fatimi, takođe u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom, te monografsku izložbu slika “Srebrenica” Mersada Berbera koja traje u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine”, rekao je Suljović.

Direktor Javne ustanove Sarajevska filharmonija Samir Lokvančić izrazio je zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Kabinetom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića, ističući kako je Koncert u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine posebna čast i privilegija.

Koncert će biti održan u skladu sa mjerama Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine Koncert će moći pratiti u direktnom prenosu na BHT1.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare