Džaferović: Odluka Predsjedništva BiH omogućava unapređenje odnosa i saradnje sa NATO savezom

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručio je danas u Sarajevu da odluka koju je donijelo Predsjedništvo BiH prošle sedmice omogućava unapređenje odnosa i saradnje sa NATO savezom, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sjednici Predsjedništvo BiH pošle sedmice donesena je odluku da će u NATO sjedište u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

“Ja sam poslije sjednice Predsjedništva BiH sasvim jasno poručio bh. javnosti da se radi o odluci koju je konsenzusom donijelo Predsjedništvo BiH. To je odluka koja je duboko na tragu poštivanja principa vladavine prava, donesenih zakona, odluka i strategija koje su važeće u BiH. To je odluka koja je prihvatljiva NATO savezu što je jako važno i odluka koja omogućava deblokadu formiranja vlasti na državnom nivou. Očekujem da se vlast na državnom nivou uspostavi što je moguće prije”, kazao je Džaferović.

Očekuje, naglasio je, da se što je moguće prije uspostavi vlast na federalnom nivou i u preostalim kantonima i da se napokon počne raditi posao zbog ćega su i birane vlasti u ovoj zemlji.

“A ko hoće da sazna kakav je status BiH kada je u pitanju njen NATO put neka otvori stranicu NATO saveza i sve će mu se samo kazati. Ne želim da učestvujem u toj polemici jer mislim da nam te vrste polemika nisu potrebne. Stvari su potpuno jasne i transparentne. Ovo je odluka koja nije poraz niti je pobjeda, niti jednog političara i niti jedne politike u BiH. Ovo je pobjeda BiH i ljudi koji žive u ovoj zemlji”, poručio je Džaferović.

Kako je kazao, radi se o odluci koja omogućava unapređenje odnosa i saradnje sa NATO savezom.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare