KAKO SE TROŠIO NOVAC POSRNULOG HERCEGOVAČKOG DIVA: DF u Parlamentu FBiH traži istragu o kriminalu u Aluminiju

Klub poslanika HDZ BiH – HNS u federalnom Parlamentu uputio je inicijativu Vladi FBiH povodom situacije u kojoj se nalazi mostarski Aluminij.

Inicijativu je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma tokom poslaničkog sata predstavio je poslanik Ivica Pavković.

U inicijativi se navodi da u skladu sa dosadašnjom politikom veće zaposlenosti i očuvanja svakog radnog mjesta, Klub HDZ BiH – HNS daje punu podršku u zaštiti prava svih zaposlenih u Aluminiju. Istaknuto je da u periodu finansijske konsolidacije potrebno iskoristiti sve mogućnosti restrukturiranja i unapređenja poslovanja Aluminija, uz podršku svih institucija u FBiH.

Kao treća tačka inicijative istaknuto je da Klub HDZ BiH-HNS traži od svih nadležnih institucija pravne države u FBiH preduzimanje svih potrebnih mjera i aktivnosti kako bi se ispitale i utvrdile odgovornosti za eventualne nezakonite propuste, koji su doveli do stanja u kojem se Aluminij nalazi.

Šef poslaničkog Kluba DF-a Alma Kratina tokom poslaničkog sata predložila je dvije inicijative. Prva se odnosi na održavanje zajedničke sjednice Vlade FBiH i Vlade Hrvatske o situaciji u Aluminiju, dok se drugom od MUP-a FBiH traži da istraži kriminal u nekadašnjem mostarskom privrednom gigantu.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare