Prijedorčanka Gordana Zurovac više od tri decenije izrađuje lutkice i torbice

Nekadašnja nastavnica Trgovačke škole u Prijedoru, koja je predavala aranžiranje, poznavanje robe i tehniku prodaje, Gordana Zurovac već je 35 godina u penziji. Nakon penzionisanja počela je aktivno da se bavi hobijem, odnosno, izradom raznih lutkica i životinjica, kao i torbica. Nikad nije napravila dvije iste stvari, a sve što izradi isključivo, kako kaže, poklanja, nikad ništa ne bi prodala, jer za to nema potrebe. Materijal i žurnale nabavlja u inostranstvu, a krpice u komšiluku, od prijateljice koja se bavi šnajderajom, saznaje ekipa Anadolu Agency.

Materijale je skupljala desetak godina, a onda je lagano počela i sa izradom lutkica. Šarmantna, komunikativna i sa neodoljivim osmijehom, teta Goga, kako je svi od milja zovu, kaže da je u ovom hobiju pronašla smisao i ljepotu, u kojoj uživa.

„Imam prijatelje vani koji mi šalju kosicu i okice za lutkice i životinjice. Krpice dobijam od prijateljice iz šnajderaja. To me ispunjava, jer slabo hodam zbog problema s kretanjem, pa sam najviše u kući. Sin mi je vani, pomaže mi dosta, a imam i dobru penziju, tako da zaista nemam potrebe da bilo šta od toga što uradim prodajem, nego samo poklanjam. Volim da obradujem meni drage ljude, a oni se zaista raduju tome, jer su to ipak sve unikatne lutkice i predmeti“, kaže sa osmijehom teta Goga, navodeći da je njen hobi lično zadovoljstvo i nešto u čemu zaista uživa.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare