Najluđa noć na Anfieldu: Liverpool ponizio Barcelonu za finale!

Barcelona je očigledno olako shvatila gostovanje na paklenom Anfieldu, a Liverpool je i bez Firmina i Salaha pokazao koliko je karakterno jak i koliko je zapravo sposoban da napravi bilo šta.

Nagovještaj lude noći na Anfieldu poslije samo sedam minuta igre, kada je Divock Origi odbijenu loptu pospremio u mrežu. Svemu je prethodila velika greška Albe, koji je očajno loptu zahvatio glavom, pa je do iste došao Mane, dodao do Hendersona, čiji udarac brani Ter Stegen, ali je Origi bio na pravom mjestu.

Uslijedio je potom period dobre igre Barcelone i nekoliko šansi za goste. Prvo je u 14. minuti Alba u kontri poigrao Messija, ali Alisson brani, a dvije minute kasnije Alba umjesto da završi akciju, dodaje do Messija, a Matip blokira Argentinca u zadnji čas.

U 18. minuti nove prilike za Katalonce, ali Alisson spašava domaće nakon udaraca Coutinha i Messija. Pet minuta kasnije i Ter Stegen na mukama, ali je odbranio šut Robertsona.

Do kraja prvog dijela je Barca imala zicer, da možda i riješi pitanje plasmana u finale. Igrala se nadoknada kada je Alba na fantastičnu loptu Messija slabo pucao, pa je Alisson odbranio.

Nakon fantastičnog prvog dijela, još spektakularniji nastavak meča. Klopp je na poluvremenu ubacio Wijnalduma umjesto Robertsona i to je bio pravi potez.

Holandski veznjak u 54. minuti na ubačaj Alexander-Arnolda zabija za 2:0, a samo dvije minute kasnije isti igrač glavom pogađa na ubačaj s desne strane za pravu dramu u Liverpoolu.

Bio je to poziv gostima da je vrijeme da se probude, pa je Messi preuzeo ulogu, a u 68. minuti Alisson ga je zaustavio nakon udarca iskosa s desne strane.

I kada se Barca pokušavala golom spasiti, uslijedio je novi hladan tuš i preokret svjetskih razmjera. U 79. minuti je Alexander-Arnold izveo korner na brzinu, poslao loptu u peterac, a Origi zabio svoj novi gol za velikih 4:0. Igrači Barce su jednostavno nasjeli na foru, nisu se ni postavili, a lopta je već bila u mreži i sve je bilo regularno.

Liverpool je zadržao prednost i plasirao se u finale Lige prvaka, mada su ga mnogi prije dva sata prežalili.

U finalu će Liverpool igrati protiv boljeg iz duela Ajax – Tottenham (0:1), koji se igra sutra u istom terminu, od 21 sat.

Liverpool – Barcelona 4:0 (Origi 7, 79, Wijnaldum 54, 56)

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Milner, Henderson, Mane, Shaqiri, Origi.

Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Rakitić, Busquets, Vidal, Coutinho, Suarez, Messi.

sportsport.ba

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare