Kalesija: Općinski načelnik svoju plaću poklanja „Kalesijskim šampionima znanja“

U organizaciji Asocijacije za promociju pozitivnih vrijednosti „Proaktiva“ Kalesija uz podršku Bosanskog kulturnog centra „Alija Izetbegović“ i Općine Kalesija, jučer je u Kalesiji održana osma po redu manifestacija „Kalesijski šampioni znanja“ na kojoj su priznanja i novčane nagrade uručene za 54 najbolja učenika i učenice sa područja općine koji su u protekloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima, ali i u nastavnom procesu.

Nagrađeni su osnovci koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: matematike, fizike, hemije, biologije, historije, geografije, njemačkog, engleskog jezika, vjeronauke, informatike. Osim njih, priznanja su dobili i učenici generacije osnovnih te MSŠ Kalesija i 2 studenta koji su imali prosjek iznad 9,5.

Iako je Općina Kalesija u Budžetu za 2021.godinu izdvojila novčana sredstva za ovu manifestaciju, općinski načelnik Sead Džafić je prilikom obraćanja nagrađenima kazao da će i svoju julsku plaću usmjeriti za „Kalesijske šampione znanja“.

Podsjećanja radi, općinski načelnik od preuzimanja mandata 2017.godine, svoju mjesečnu plaću dijeli najboljim učenicima, studentima, sportistima te nevladinim humanitarnim organizacijama te mladima.

Na ovaj način želim da pozovem i druge privrednike i sponzore da se uključe u ovu pozitivnu priču i pomognu ovoj nadarenoj djeci da budu još bolji u narednoj godini. Oni nisu samo najbolji u Kalesiji, oni su osvajali i nagrade u TK, FBiH i BiH, to je potencijal u koji treba ulagati kako bi u budućnosti imali uspješne ljekare, inženjere, direktore, načelnike, rekao je načelnik Sead Džafić.

U saradnji sa Centrom za edukaciju „Alphabet“ Kalesija, UG „Može bolje“ koje se ove godine uključilo u podršku, za sve dobitnike priznanja će organizovati besplatnu edukaciju iz više disciplina, među kojima su: engleski jezik, njemački jezik, matematika, informatika, programiranje, kritičko mišljenje.

Dobitnici priznanja su istakli da im mnogo znači što je njihov trud i rad prepoznat te da im je to vjetar u leđa za postizanje još boljih rezultata.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare