U Americi protesti, Biden blizu pobjede

10:05 Potpuno naoružani policajci u Arizoni morali čuvati ljude koji broje glasove

U centru za brojanje glasova u okrugu Maricopa u saveznoj državi Arizoni našli su se pred dilemom – hoće li privremeno stati s brojanjem glasova zbog glasnih republikanskih prosvjednika koji su se okupili pred centrom ili nastaviti.

Naime, na društvenim mrežama se među Trumpovim biračima proširila tvrdnja da se glasovi za Trumpa neće pribrojati ukupnom broju glasova. Neki od prosvjednika su čak ušli u centar, zbog čega su ispraćeni van.

Dužnosnici su u jednom trenutku bili prisiljeni u pomoć pozvati policiju, ali centar za brojanje glasova ni u jednom trenutku nije prekinuo s radom. Snimak policije u punoj taktičkoj opremi na Twitteru je objavila novinarka ABC Newsa Nicole Valdes.

9:48 Republikanci se i dalje nadaju da će osvojiti ključne države

Iako su Republikanci najavili da se spremaju i za pravne bitke, njihova je istinska nada za preokretanje rezultata u korist Trumpa broj glasova u ključnim državama Pennsylvaniji, Georgiji i Arizoni.

Republikanci i unutar i izvan kampanje shvaćaju da je upravo tu njihov najrealniji put do pobjede, a tužbe i zahtjevi za ponovno brojanje služe kao pokušaj za koji možda i unaprijed znaju da neće uspjeti, piše CNN.

Trumpov stožer se još uvijek nada i preokretu u Arizoni, koji bi, vjeruju, sve okrenuo u Trumpovu korist, iako taj preokret nije izgledan.

9:43 Malo se smanjilo Bidenovo vodstvo u najvećem okrugu u Arizoni

U Arizoni za koju su AP, Fox News i neki drugi američki mediji proglasili pobjedu Bidena, njegovo se vodstvo malo smanjilo.

Najveći okrug u Arizoni objavio je drugi od dva dijela glasova koje su najavili jučer. S tim se novim glasovima Bidenovo vodstvo u tom okrugu smanjilo za nešto više od 10.000 glasova.

Ažurirani ukupan broj glasova objavljen u okrugu Maricopa nakon 02:30 ujutro po tamošnjem vremenu prikazuje rezultat za Arizonu prema kojem Biden ima 912.585 glasova, a Trump s 838.071.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare