11-godišnjakinja spasila prijateljicu od krokodila

11-godišnja djevojčica iz Zimbabvea prošle je sedmice spasivši svoju prijateljicu od krokodila učinila nešto što bi se većina odraslih bojala učiniti.

Prema pisanju The Sunday Timesa, Rebecca Munkombwe otrčala je do obližnjeg potoka kad je čula vrisak svoje 9-godišnje prijateljice Latoye Muwani i vidjela krokodila kako je vuče pod vodu.

“Upravo smo izašli iz vode kad smo čuli Latoyu koja je ostala sama kako da pliva u dubokoj vodi kako vrišti kako joj nešto grize ruku. Budući da sam bila najstarija među ostalih sedmero djece, osjećala sam potrebu da je spasim”,  rekla je Rebecca.

Rebecca je skočila u vodu, stala na vrh krokodila, a potom mu izvadila oči, zbog čega je pustio Latoyu. “Kada se oslobodila, plivala sam s njom do obale gdje su je druga djeca izvukla iz vode. Krokodil nas srećom nije napao nakon što je pustio Latoyu”, rekla je Rebecca.

Mlađa djevojčica pobjegla je s tek lakšim ozljedama, tvrdi medicinska sestra s kojom je novinar Sunday Timesa razgovarao u bolnici. Ugrizao ju je za ruku i bedra. Latoyin otac, Fortune Muwani, bio je zahvalan prijateljici svoje kćeri što joj je spasila život.

“Bio sam na poslu kad sam saznao da je moju kćer dok je plivala napao krokodil”, rekao je Muwani. “U momentu sam pomislio na najgore prije no što sam saznao da je preživjela nakon što ju je spasila Rebecca. Kako je uspjela u tome, ne znam, ali sam zahvalan Bogu što jeste.”

Latoya se dobro oporavlja ovdje u St. Patricku i očekujemo da će biti brzo biti otpuštena s obzirom da njene ozljede nisu ozbiljne”, dodao je otac.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare