Muslimani i kršćani na američko-meksičkoj granici zajedno se mole za mir

Grupa muslimana i kršćana svakog mjeseca na američko-meksičkoj granici, u blizini San Diega, organizuje zajedničku molitvu za suživot i mir u svijetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sve je počelo u aprilu ove godine kada se grupa muslimana odlučila pridružiti kršćanskim vjernicima te su od tada jednom mjesečno počeli održavati, kako su je nazvali, zajedničku molitvu.

Kako piše “Religion News Service (RNS)”, nerijetko se muslimanskim i kršćanskim vjernicima u molitvi pridružuju i Jevreji kao i druge osobe koje na sebi svojstven način žele podržati ovu inicijativu za mir i solidarnost u svijetu.

John Fanestil, pastor Metodističke crkve u San Diegu, kazao je novinarima da ova međureligijska solidarnost može biti primjer drugim zajednicama kako bi osnažili dijalog i saradnju.

“Ovo je mjesto ljudskih susreta, prijateljstva, miroljubivih odnosa, zajedništva, solidarnosti”, kazao je Fanestil, osudivši slučajeve deportacije na hiljade Meksikanaca.

Sonia Garcia, osnivačica Udruženja Latino-muslimani iz San Diega, istakla je da je ova inicijativa zajedničke molitve odlična prilika da u svijet pošalju poruku mira i međureligijske solidarnosti.

“Ako ne budemo jedinstveni u nevolji, neće se dogoditi nikakve promjene”, kazala je Garcia.

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare