Hoće li Višća konačno napustiti Basaksehir: Stigla nova sjajna ponuda na adresu turskog kluba

Naime, Višća je i prethodnih godina stalno bio meta špekulacija turskih medija, no na kraju je ostajao u Basaksehiru, ali stvari su se sada izgleda promijenile.

Bivši trener Basaksehira, Abdullah Avci koji je doveo Višću u Tursku, je od ove sezone na klupi Besiktasa, a kao ključnog igrača u svom novom timu vidi upravo krilnog igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Basaksehir želi 12 miliona eura za svog fudbalera, a Besiktas nije spreman ponuditi toliko novca već su odlučili da pošalju ponudu od tri miliona eura i tri fudbalera. U pitanju su Jermain Lens, Enzo Roco i Orkan Çınar.

Sam Višća ne želi ostati u redovima Basaksehira budući da traži novi izazov u svojoj karijeri, a Besiktas se nameće kao idealan izbor za tako nešto.

Višća je prethodne sezone odigrao 38 utakmica za Basaksehir u svim takmičenjima, te je postigao 14 pogodaka uz isto toliko asistencija. Za reprezentaciju BiH je nastupio na 46 susreta, te je postigao devet golova.

Karijeru je počeo u Budućnosti iz Banovića odakle je prešao u Željezničar koji ga je kasnije prodao u redove Basaksehira čiji je i danas član.

Oslobođenje

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Nema poruka za prikaz

Subscribe
Obavijest za
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare